Τα 5 πιο γραφικά Μουσικά Καφενεία στο Κέντρο της Αθήνας

Μουσικό Καφενείο Αθήνα

Η Αθήνα είναι γνωστή για τη ζωντανή της μουσική και τα γραφικά καφενεία που αποτελούν οάσεις χαλάρωσης και αυθεντικής διασκέδασης. Από ρεμπέτικα έως παραδοσιακή μουσική, οι μουσικές βραδιές στα καφενεία της πόλης προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Ας δούμε λοιπόν τα 5 καλύτερα μουσικά καφενεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετική μουσική, νόστιμους μεζέδες και ζεστή ατμόσφαιρα.

1. Φειδίου 2

φειδίου_2 μουσικό καφενίο

Ο «Φειδίου 2» είναι ένας χώρος που αποπνέει αυθεντικότητα και παράδοση, μια όαση στην καρδιά της Αθήνας για όσους αγαπούν τη ζωντανή μουσική και τα παραδοσιακά ακούσματα. Οι βραδιές γεμίζουν με σμυρναίικα και ρεμπέτικα τραγούδια, με νέους να αναζητούν μια γέφυρα με το παρελθόν. Το μικρό, φιλόξενο καφενείο γεμίζει με τις μελωδίες μπουζουκιού και κιθάρας, ενώ οι θαμώνες συνοδεύουν τους μουσικούς με τραγούδι. Οι μεζέδες και τα ποτά του ολοκληρώνουν την εμπειρία, καθιστώντας το Φειδίου 2 ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη για μουσική στην πόλη.

Δείτε τα live στο Φειδίου εδώ

2. Τυφλόμυγα Καφενείο

Ένα ζεστό μαγαζί που αγαπιέται χειμώνα καλοκαίρι! Η Τυφλόμυγα, στην καρδιά της Αθήνας, είναι γνωστή για τους εξαιρετικούς μεζέδες και τις ζωντανές μουσικές βραδιές της. Πάντα γεμάτο από κόσμο, αυτό το μουσικό καφενείο προσφέρει μοναδικές βραδιές με ρεμπέτικα και παραδοσιακές μουσικές. Η ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα και η εξαιρετική διάθεση των παιδιών που το διαχειρίζονται, δημιουργούν μια εμπειρία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

3. Σκάλες Καφενείο (Θησείο)

Σκάλες Καφενείο

Το Σκάλες Καφενείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις πιο γραφικές γειτονιές, κοντά στο Θησείο. Το μέρος είναι γνωστό για τις ωραίες έντεχνες μουσικές βραδιές και φιλοξενεί ρεμπέτες και παραδοσιακούς μουσικούς που προσφέρουν μοναδικές στιγμές στους θαμώνες. Η ιδιαίτερη τοποθεσία του, με τις γραφικές σκάλες και την παραδοσιακή ατμόσφαιρα, κάνουν το Σκάλες Καφενείο έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για τους λάτρεις της μουσικής στην πόλη.

4. Βιβλιοπότης

Ο βιβλιοπότης

Το μουσικό βιβλιοκαφενείο «Βιβλιοπότης», βρίσκεται στην στοά της Χαριλάου Τρικούπη 14 και είναι ένα μέρος όπου θα ακούσεις αυθεντικές μουσικές και θα τσιμπήσεις μεζεδάκια σαν να κάθεσαι στην πλατεία ενός χωριού. Δύο Αθηναίοι με καταγωγή από την Κρήτη, ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο Τάσος Σταυρακάκης, δημιούργησαν έναν χώρο που συνδυάζει το μεζεδοπωλείο με το βιβλιοκαφενείο. Στο «Βιβλιοπότης» θα βρεις ζωντανή παραδοσιακή μουσική, μεζεδάκια, μαγειρευτά, ακόμα και άγριες τρούφες. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ο χώρος γεμίζει από γλέντια και ανταμώματα, φέρνοντας άρωμα Κρήτης στο κέντρο της Αθήνας.

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του καφενείου, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές κρητικές μελωδίες και το φιλόξενο περιβάλλον, σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα αυθεντικό χωριό της Κρήτης. Τα τραπεζάκια γεμίζουν με γευστικούς μεζέδες, από πατάτες τηγανιτές και γκιουζλεμέδες, μέχρι χοιρινό στη γάστρα και φάβα, όλα συνοδευόμενα από κρασάκι και ρακή. Στα μικρά δωμάτια του νεοκλασικού, μπορείς να απολαύσεις και το καφέ σου ή ένα μεσημεριανό με φίλους, πάντα με συνοδεία αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής.

5. Εφήμερον

Εφήμερον

Το Εφήμερον, στην οδό Μεθώνης στα Εξάρχεια, είναι ένας παλιός, ξακουστός χώρος με αυστηρά ρεμπέτικη μουσική. Εδώ, το κρασί και οι μεζέδες συνοδεύουν την παρέα, ενώ οι μουσικοί που παίζουν είναι από τους κορυφαίους του είδους. Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο με πολλά δωματιάκια και σερβίρει πολίτικες γεύσεις, όπως γκιουζλεμέ, χουνκιάρ μπεγεντί, και μελιτζάνες στη γάστρα. Το Εφήμερον είναι το ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν τη ρεμπέτικη μουσική και την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *